پيدايش و افزايش چشمگير توليد و استفاده از ابزارهاي اتصال به شبکه جهاني اينترنت از جمله دستگاههايي نظير تلفنهاي همراه هوشمند، تبلتها و گجتهاي پوشيدني افزون بر نسل قديم کامپيوترهاي روميزي و لپتاپها و ساير ابزارهاي متصل به اينترنت، توانمندي ارائه طيف وسيعي از خدمات را فراهم نموده است. در چنين شرايطي و با گسترش چشمگير استفاده از بستر اينترنت، تصور دنيايي که در آن هر شي علاوه بر ارتباط با ديگر اشياء از طريق شبکه، به صورت خودکار به فعاليت ميپردازد، امري دور از ذهن نيست. به اين مفهوم جديد اينترنت اشياء ميگوييم، مفهومي که توسط آن طيف وسيعي از اشياء فيزيکي و منطقي از طريق اين بستر به صورت پيوسته به يکديگر متصل و اين امکان براي انسانها و ماشينها فراهم ميآورند که بتوانند فارغ از وابستگيهاي مکاني و زماني به سادگي و بدون صرف هزينههاي سربار به اطلاعات توليد شده توسط آنها دسترسي، کنترل و مديريت داشته باشند.اينترنت اشياء،به اشياء و وسايل پيرامون ما که به شبکه هاي اينترنت متصل هستند اشاره دارد و توسط برنامه هايي در تلفنهاي هوشمند و تبلت ها، کنترل و مديريت مي شوند. پيشبيني شده است که تا سال 2023، بيش از 75 ميليارد دستگاه به اينترنت متصل خواهد بود. بنابراين با رشد هر چه بيشتر اين تکنولوژي، سنسورها، دستگاه ها و شبکه هاي بيشتري به وجود مي آيند که مي توانند با يکديگر و کاربرانشان ارتباط برقرار کنند. اينترنت اشياء درحوزه هاي مختلف، کاربردهاي متنوعي دارد. يکي از مهمترين اين حوزه ها، شهر هوشمند است. شهر هوشمند شامل مفاهيمي نظير ساختمان هاي هوشمند، کنترل هوشمند ترافيک، حملونقل هوشمند، انرژي هوشمند، پارکينگ هوشمند، روشنايي هوشمند، مراقبت هاي درماني هوشمند، کشاورزي هوشمند و غيره مي شود. يک شهر براي اينکه هوشمند باشد، نياز نيست که همه ي اين اجزا را داشته باشد و ممکن است با توجه به هزينه ها و تکنولوژي هاي موجود، فقط بعضي ازسرويس هاي شهر هوشمند راشامل باشد. به صورت کلي، اگر شهرهاي هوشمند عملياتي شوند، باعث کاهش مصرف انرژي ، کاهش انتشار کربن، کاهش زباله هاي شهري و افزايش رضايت شهروندان از خدمات شهري مي شود. يک شهر هوشمند محلي است که در آن، شبکه ها و سرويس هاي قديمي به صورت انعطاف پذيرتر، کاراتر و موثرتر با استفاده از تکنولوژي هاي ارتباطي، ديجيتالي و اطلاعاتي عمل کنند تا سرويس دهي بهتري براي شهروندان داشته باشند. شهرهاي هوشمند، سبزتر و امن تر و سريعتر و دوستانه تر هستند.
پيشبيني شده است که تا سال 2030، بيش از 60 درصد از مردم در شهرها زندگي خواهند کرد. بنابراين تکنولوژيهاي اطلاعاتي و ارتباطي، سياستهاي دولت و شرکتهاي خصوصي نقش عمدهاي در اجراي راهکارهاي مسائل، سرويسها و برنامههاي شهر هوشمند دارند. در اين ميان، الگوهاي مربوط به اينترنت اشياء، نقش مهمي در برنامههاي مربوط به جامعه و همچنين صنعت ايفا ميکنند.
با توجه به اهميت شهرهاي هوشمند و نقش آنها در رضايتمندي بيشتر مردم و ارائه خدمات بهتر به شهروندان و همينطور با توجه به اهميت اينترنت اشياء و کاربردهاي آن، گروه مهندسي کامپيوتر دانشگاه فردوسي مشهد با همکاري دانشگاه اصفهان، اقدام به برگزاري «ششمین کنفرانس بينالمللي شهرهاي هوشمند، اينترنت اشيا و کاربردها» درتاريخ 24-23 شهريور 1401 دردانشکده مهندسي دانشگاه فردوسي مشهد مينمايد. اميدواريم با مشارکت دانشجويان، پژوهشگران و بخش صنعت کشور، شاهد برگزاري موفق اين رويداد باشيم.
مهلت ارسال مقالات
1401/01/30تمدید مهلت ارسال مقالات
1401/02/20تمدید نهایی مهلت ارسال مقالات
1401/03/15اعلام پذیرش مقالات
1401/04/15مهلت ارسال نسخه نهایی مقالات
1401/05/01مهلت ثبت نام زودهنگام
1401/05/01مهلت ثبت نام
1401/05/31